Dravski kruh
Mlinarstvo u Podravini
POČETAK PEKARSKE TRADICIJE
Mlinarstvo je još od 14. stoljeća vrlo važno za gospodarski i društveni život u Podravini. Već tada se na potoku Komarnici, rijeci Dravi i potoku Koprivnici javio niz mlinova u kojima se proizvodilo brašno. Krajem 18. stoljeća dužinom toka rijeke Drave u Hrvatskoj postojala su čak 144 mlina. Drava, žitnica Podravine, bogata flora i fauna, generacijama nadahnjuju i hrane stanovnike okolnih mjesta.
Osnovana pekara Dergez
PODRAVSKA PEKARA
U Podravskim Sesvetama 1997. godine pekaru Dergez, osnovali su Ivanka i Stjepan Dergez. U početku to je bila mala pekara isključivo s ručnom proizvodnjom kruha i kolača, a njeno osnovno načelo bilo je da svi pekarski proizvodi uvijek budu domaći i fini.
Modernizacija proizvodnje
PRIZNANJE ZA DUGOGODIŠNJI RAD
Kroz godine, rastao je broj oblika i vrsta pekarskih proizvoda koji se spremaju danima i noćima, baš kao i broj kućanstava koji svakodnevno uživa u pecivima, kruhu i slasticama Dergezovih pekarskih majstora. 2006. godine moderniziran je pekarski pogon, a nedugo zatim kvalitetu proizvodnje potvrdili su HACCP i ISSO certifikati.
Dravski kruh
DAŠAK PODRAVINE NA OBITELJSKOM STOLU
Dravski kruh na stolovima diljem Podravine, Prigorja, Međimurja i Slavonije nalazi se od 2008. godine. Tradicionalan podravski kruh, koji je svjež nekoliko dana, svoj poseban okus može zahvaliti podneblju u kojem je nastao, sastojcima iznimne kvalitete te čaroliji pekarskih majstora.