Dergez mlinci

Kaj bute danas jeli?

Nama se baš jedu mlinci z piščokom. I sva sreća da Dergez pekara ima jedan od dva glavna sastojka tog, često nedjeljnog, ručka – mlince.

Mlinci su, kao i ribolov na Dravi, uvijek dobra ideja.

Brzo, jednostavno i ukusno. To je nam svima često treba.

Dergez mlince, bilo da ih slažete s piletinom, puretinom, svinjetinom ili nekom drugom kombinacijom, uvijek jelu daju onaj domaći štih.

Dergez domaći mlinci s jajima, spoj su tradicionalne recepture koja uključuje samo najkvalitetnije sastojke i dodir vrijednih ruku iskusnih Dergez pekarskih majstora.

Sigurno se pitate kak´se dobiju tak ukusni mlinci?

Glavni sastojci za ukusne mlince su voda, brašno, sol i jaje. Svaka Podravka ima ove sastojke u svojim špajzama, kaj ne?

Naše su bake, nakon kaj su napravile savršenu smjesu za mlince, oblikovane i razvaljane mlince pekle na ploči pećnice, one starinske koja je i grijala i kuhala. Danas domaćice, često posežu za zagrijanim rolom gdje peku svoje domaće mlince ili pak na zagrijanoj tavici. Važno je samo na vrijeme maknuti mlince s vatre/toploga kako ne bi zagorjeli.

Kako god se pripreme, Dergez domaći mlinci su savršen prilog za ukusan obrok.

Ako do sada niste imali ideje za današnji ručak, sigurno smo vam bacili bubu u uho.

Pile začinite prema vlastitom ukusu i pecite u rolu na 180 stupnjeva najprije 50 minuta s malo vode, pokriveno aluminijskom folijom. Nakon toga, maknite foliju i još otprilike toliko pecite, ali pile povremeno okrenite kak’ bi se korica ravnomjerno zapekla.

U posebnu posudu natrgajte Dergez domaće mlince. Na štednjak stavite začinjenu vodu da zavrije. Tom vodom prelijte mlince i ostavite poklopljene da odstoje sat vremena. Nakon što omekšaju, mlince procijedite i prelijte s malo tekućine u kojoj se meso peklo.

Zelena salata, krastavci ili zelje, izbor salate je na vama. Uz pile i ukusan prilog – Dergez mlince, sve odgovara.

Dobar tek!